Gourmetkvarn

När smaken kommer till sin rätt

Historik & ägarbild

Kryddhuset i Ljung AB är ett entreprenörsorienterat familjeföretag med rötter i Sverige och Italien som startade för drygt 25 år sedan.

Från början handlade det mest om att åka landet runt och sälja kryddor på marknader. Under åren på marknader utvecklades en nära dialog med många matintresserade som entusiastiskt delade med sig av recept och gav utsökta tips på spännande aromer.

Med tiden mognade tankarna att utveckla ett brett, kvalitativt och profilerat sortiment av högkvalitativa kryddor. Idag producerar och levererar Kryddhuset smakupplevelser från hela världen.

Vision och mål

Att tillföra kreativa smakupplevelser i all matlagning.

Affärside

Att utveckla, producera och marknadsföra kvalitetskryddor och smaksättare i attraktiva förpackningar till dagligvaruhandel, present- och gourmetbutiker, foodservice (restauranger, storkök och catering), livsmedelsindustri och andra kanaler.

Hållbar framtid

Kryddhuset har sedan några år tillbaka anpassat verksamheten till en mer hållbar produktion och vi har startat vår resa med enkla medel. Med viktiga insatser som att installera bergvärme och förbättra isolering, samt utnyttja värmen från maskiner och placerat dessa på bra platser i vår fabrik i Ljung. Dessutom har vi investerat i mer energisnåla- och flexibla linjer. Det mer omfattande jobbet som har störst positiv miljöpåverkan står våra leverantörer för, genom olika vattenprogram för att kontrollera och anpassa det vatten som finns beroende på produkt och andra förutsättningar. Sociala program för att öka till god praxis inom jordbruk där man utbildas i att använda sig av mindre bekämpningsmedel och främja biologisk mångfald. det är mycket kvar att göra men vi är på rätt väg.

Ekologiskt

Kryddhuset har en godkänd anläggning för Eko-produktion sedan 10 år tillbaka. Målsättningen och ambitionen är att komplettera sortimentet med flera ekoprodukter redan i slutet av 2021.

Vegan

Örter och kryddor är ett gott och hälsosamt tillskott till alla vegansk dieter. Förutom att ge otroliga smakkombinationer finns det flera fördelar med att konsumera örter och kryddor regelbundet. Det är därför vi anser att örter och kryddor är en viktig livsmedelsgrupp för en hälsosam vegansk kost.

Sockerfritt

Under 2021 har utvecklingen av sockerfria produkter intensifierats och vi har som mål att lansera två sockerfria serier i Skandinavien under 2022.

Sunda traditioner

Sunda traditioner är inte bara ett nytt koncept som Kryddhuset skapat för att modernisera uråldriga husmorsknep. Det är också ett sätt att leverera traditioner- på ett sunt sätt. Då hållbarhet alltmer tydligt har blivit en del av kundens preferens är det upp till oss att göra det till en integrerad del av vår verksamhet. Mer produkter under serien Sunda Traditioner kommer redan i september 2021.

 

Gourmetkvarn

EU Ekologisk

EU ekologiskt är en certifiering och märkning som visar att produkten är odlad eller tillverkad enligt EU:s regler för ekologisk produktion.
Certifikatet omfattar packning och blandning av kryddor och oljor.

Global Standard – Food Safety

BRC Certification Body
Uppfyller kraven i Globala standareden för livsmedelssäkerhet. Certifikatet omfattar blandning och packning av torkade örter, kryddor, kryddblandningar, sockerdekorationer, oljor och marinader. Förpackat för konsument och industri i plastpåsar, plast-, metall- och glasburkar, kryddkvarnar av plast och plastdunkar samt bulk.

 

Gourmetkvarn