Gourmetkvarn

När smaken kommer till sin rätt

Historik & ägarbild

Kryddhuset i Ljung AB är ett entreprenörsorienterat familjeföretag med rötter i Sverige och Italien som startade för drygt 25 år sedan.

Från början handlade det mest om att åka landet runt och sälja kryddor på marknader. Under åren på marknader utvecklades en nära dialog med många matintresserade som entusiastiskt delade med sig av recept och gav utsökta tips på spännande aromer.

Med tiden mognade tankarna att utveckla ett brett, kvalitativt och profilerat sortiment av högkvalitativa kryddor. Idag producerar och levererar Kryddhuset smakupplevelser från hela världen.

Vision och mål

Att tillföra kreativa smakupplevelser i all matlagning.

Affärside

Att utveckla, producera och marknadsföra kvalitetskryddor och smaksättare i attraktiva förpackningar till dagligvaruhandel, present- och gourmetbutiker, foodservice (restauranger, storkök och catering), livsmedelsindustri och andra kanaler.

 

Gourmetkvarn

EU Ekologisk

EU ekologiskt är en certifiering och märkning som visar att produkten är odlad eller tillverkad enligt EU:s regler för ekologisk produktion.
Certifikatet omfattar packning och blandning av kryddor och oljor.

Global Standard – Food Safety

BRC Certification Body
Uppfyller kraven i Globala standareden för livsmedelssäkerhet. Certifikatet omfattar blandning och packning av torkade örter, kryddor, kryddblandningar, sockerdekorationer, oljor och marinader. Förpackat för konsument och industri i plastpåsar, plast-, metall- och glasburkar, kryddkvarnar av plast och plastdunkar samt bulk.

 

Gourmetkvarn