Spice rub

Här presenterar Kryddhuset fyra goda spice rubs, tips och tankar från kända kockar!
  • Spice rub honey & ginger. 270 g.

    Artikelnummer 6291

    Ulrik Lindelöv.
    Kryddig rub med sötma från honung och tydlighet av paprika, kombineras med friska aromatiska toner från ingefära och peppar.
    Passar bäst till kyckling, gris och lamm.
    Tips: Blanda gärna ruben med olja, fruktsaft och/eller färska örter, som går att använda innan eller efter grillning – det går alltid att utveckla ruben!

    Ingredienser

  • Spice rub No 2 Bourbon, habanero & rum

    Artikelnummer 6295

    Passar utmärkt till fläsk- och nötkött. Med kryddig chipotle och äppletoner blir det enkelt att grilla saftiga kamben eller nötkött, vilket är mina favoriter. Tips: ”Gnugga” inte in kryddan då det lätt blir klumpar som sedan bränns, strö istället på kryddan och klappa in det i köttet. Söta rubs brän-ner fortare än de utan socker.

    Ingredienser

  • Spice rub pineapple, habanero & rum. 300 g

    Artikelnummer 6293

    Johan Drevhage.
    Passar perfekt till kyckling. Blanda ruben med smör, finhackad koriander och lime så får du ett gott kryddsmör att pensla med och ha under skinnet. Krispigt och saftigt resultat. Perfekt till fågel, fläskkött och lamm.
    Tips: Du vet väl att spice rubs passar lika bra i stekpannan, i ugnen eller i grytan som på grillen!

    Ingredienser

  • Spice rub herbs & spicy. 300 g.

    Artikelnummer 6294

    Martin Nordh.
    Passar fint till nötkött t.ex. rostbiff och lämpar sig till stora köttbitar då den har mycket smak. Passar även till fläsk och kyckling, men utforska själv, kanske du hittar nya användningsområden!
    Tips: Använd rikligt med rub till stora köttbitar t.ex. rostbiff. Var inte rädd för att prova olika sorters rub på annat än kött t.ex. ungsrostad potatis eller rotfrukt.

    Ingredienser