In-flavor

Vi på Kryddhuset har i åratal testat kryddor i samband med grill! Nu vill vi dela med oss av våra erfarenheter och lyckade resultat till våra konsumenter! Att grilla har ju blivit en trend och med det finns en uppsjö av goda ideér. Marinering inifrån är en sådan, vilket inte alltid är så lätt att genomföra.

Vi vill med stor glädje presentera en helt ny vara på marknaden och i världen. Kryddhusets specialutvecklade flaska med pip (ln-Flavor) som är anpassad för just injektion i råvaror. Den är enkel att använda och ger framförallt ett fantastiskt resultat. Plastflaskan är fylld med en sås som är anpassad till ändamålet och har dessutom flera användningsområden, marinering glaze och/eller som tillbehör. ln-Flavor har dessutom flera smaker och kan användas till många olika råvaror.

Under den senare tiden har vi också samarbetat med en grillmästare Ulrik Lindelöv som vunnit både guld och silver inom grill med sitt team! Enligt Ulrik är In-Flavor ett mästerligt sätt att lyckas vid grillen!

5 recept med In-Flavor

 

Grillad aubergine, zucchini med parmaskinka

In-Flavor Honey & Ginger. Grillad marinerad aubergine och zucchini med parmaskinka och riven parmesan. Fetaost och paprika, dekorera med glassa gourmet classic.

4 portioner

In-Flavor Honey & Ginger
1–2 st aubergine
1–2 st zucchini
400–600g lufttorkad skinka
Fetaost
1 st paprika i valfri färg
Glassa Gourmet Classic

Marinera en aubergine och en zucchini med injektion, halvera dem och pensla ytorna. Låt ligga i ca 1 tim. Grilla i ugn i ca 40 min. Grilla ute i ca 35–40 min. Skiva fetaosten och paprikan. Fördela grillat och skinkan på tallrikar. Dekorera med Glassa gourmet classic.

Servera gärna med sallad och bröd.

 
 

Grillad lax, pepprig keso med färskpotatis.

In-Flavor Allround BBQ & Grill.

4 portioner

In-Flavor Allround BBQ & Grill
1 kg lax
1 kg färskpotatis
Citron
Kryddhusets oregano eller timjan
Vietnamesisk svartpeppar
Keso

Marinera med injektion och pensla laxen. Låt ligga i ca 1 tim. Dekorera laxen med skivad citron och örter. Grilla i folie eller utan. Grilla i ugn i ca 30 min, innertemp ca 48° (tonfisk eller svärdfisk innertemp ca 30°, vitfisk innertemp ca 50°). På utegrill ca 25–30 min.

Koka potatisen. Blanda vietnamesisk svartpeppar med keso.

Servera gärna med sallad och bröd.

 
 

Grillad högrev, bakad potatis med vitlöksås.

In-Flavor Garlic & Pepper. Långkokt hel högrev som marinerats och grillats med nedkokt sky. Grillad hel färsk vitlök, primörer och bakad potatis med vitlöksås. Förbered hemma tar ca 5 tim. Grilla tar ca 12 min.

4 portioner

In-Flavor Garlic & pepper
1 kg högrev i nät
1 lök
1 morot
Svartpeppar
Salt
4 st bakpotatisar
4 st hela färska vitlökar
1/2 kg primörer
Creme fraise eller liknande
Vitlök och persilja

Koka högrev, en grovt delad lök och en morot i bitar i ca 2 tim. Krydda med salt och peppar. Låt högrevet svalna efter koktiden, behåll nätet på och marinera delvis med injektion samt pensla utsidan. Låt ligga i ca 1–2 tim. Tag försiktigt av nätet och grilla i ugn eller på utegrill, ca 3–4 min. på varje sida. Koka ned ca 5 dl av avkoket till en god sky att hälla på köttet.

Sätt ugnen på 200° och baka potatisen i ca 1 tim. med eller utan folie. Väljer man utan folie bör man sticka några hål i potatisen annars spricker den lätt. På utegrill folierar man potatisen och lägger den direkt på glöden ca 1 tim. Grilla även vitlökarna samt primörerna, pensla med olja.

Till bakpotatisen

Pressa vitlök och hacka persilja, blanda med creme fraise efter smak.

Servera gärna med sallad och bröd.

 
 

Grillad fläskkarré & färska rödbetor med bearnaise chipotle

In-Flavor Sweet & Smokey. Grillad fläskkarré, kokt färskpotatis och kokta färska rödbetor med bearnaisesås chipotle.

4 portioner

In-Flavor Sweet & Smokey
1 kg fläskarré i bit
1 kg färskpotatis
1/2 kg färska rödbetor

Till såsen

1 msk finhackad persilja
1 krm dragon
Chipotle efter smak
250 g skirat smör
1 msk vinäger
1/2 gul lök
3 äggulor
10 st vitpepparkorn
Salt

Marinera fläskkarrén med injektion samt pensla köttet. Låt ligga i minst 2 tim. Grilla i ugn på 150° i ca 1 1/2 tim, innertemperatur 75°. Eller på utegrill i skivor ca 8 min. på varje sida. Koka potatis och rödbetor mjuka.

Bearnaisesås med chipotle

Finhacka löken. Krossa vitpepparkornen. Lägg lök, pepparkorn, vinäger och dragon i en kastrull. Låt koka in tills en tredjedel återstår. Ta kastrullen från värmen. Sila vätskan och låt svalna. Tillsätt äggulor och vispa över vattenbad tills såsen blir krämig (det får aldrig koka). Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner det skirade smöret. Börja droppvis, öka efter hand. Smaksätt med salt, peppar, persilja, finhackad dragon och chipotle.

Servera gärna med sallad och bröd.

 
 

Grillade kycklinglår med tomatiserat ris

In-Flavor Full-bodied Tomato. Grillade kycklinglår och tomater med tomatiserat ris, lök och chili.

4 portioner

In-Flavor Full-bodied Tomato
4 st kycklingklubbor
4 st hela tomater till grill
4 st tomater i bitar
1 gul lök, finhackad
1 msk Kryddhusets Chili Flakes (eller en grön färsk chili)
1 klick smör
Salt och peppar

Koka ris till 4 personer

Marinera kycklingen, delvis injektion samt pensla även utsidan. Låt ligga i ca 2 tim. Grill i ugn 150° ca 45 minuter. Innertemp 82°–85°. Grilla även tomaterna under de sista 10 minuterna. Det går alldeles utmärkt att grilla på utegrill.

Tomatiserat ris

Bryn lök och chili i stekpanna tills de mjuknat, tillsätt tomaterna. Salta och peppra efter smak. Blanda med det kokta riset.

Servera gärna med sallad och bröd.